Üniversite öğrencisi askere gidebilir mi?
1. Kanunun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; Lisans ve altı düzeyde öğrenim görenlerden; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerin mezun olmalarına veya ilişiklerinin kesilmesine kadar, 22 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin 28 yaşını doldurmuş olmaları şartıyla askerlik hizmetleri tecil edilir.
Üniversite okurken askere nasıl gidilir?
Öğrenimleri sırasında askerlik hizmeti yapmak isteyen öğrenciler üniversiteye dilekçe vererek “askerlik ertelemelerinin” kaldırılmasını talep edebilirler. Öğrencilerin talebi üzerine durumları ilgili askerlik dairesine bildirilir ve teklif askerlik dairesinin onayıyla kesinleştirilir.
Üniversite mezunu askere gider mi?
Yükseköğrenim (dört yıllık ve önlisans) mezunları ise yedek subay ve yedek astsubay adayı olarak askerlik şubelerine başvururlar.
Üniversiteden ne kadar sonra askere gidilir?
Yükseköğretim kurumlarının fakülte ve yüksekokullarından lisans derecesiyle mezun olanlar, mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik sınavlarına girmeli veya askerlik şubesine başvurmalıdır.
4 yıl üniversite okuduktan sonra askerlik kaç ay sürer?
Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarına göre dört yıllık veya daha uzun süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar arasından seçim yapılarak temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.
Okurken askere gidebilir mi?
Açık ve uzaktan eğitim gören öğrenciler, isterlerse öğrenimleri sırasında askerlik hizmetlerini de tamamlayabiliyorlar.
2 yıllık üniversite kaç yıl tecil edilir?
Mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl süreyle öğreniminizi erteleme hakkına sahipsiniz.
Askere gitmek istemiyorum ne yapmalıyım?
Eğer orduya katılmak istemiyorsanız, doktorunuzdan sevk isteyebilirsiniz, doktora bir psikiyatriste görünmek istediğinizi ve eşcinsel/biseksüel/trans olduğunuz için orduda görev almadığınızı ve görev yapamayacağınızı söyleyebilirsiniz.
Üniversite okurken askerlik yoklaması yapılır mı?
Ortaokul ve dengi okullarda 22 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar; b. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenimleri tamamlanıncaya veya üyelikleri sona erene kadar, 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar devamsızlıktan bırakılır.
6 ay askerde kalan ne kadar maaş alır?
İkinci 6 ay kalanlara ne kadar ödeme yapılacak? Bu kapsamda yeni askerlik kanunu taslağına göre, askerlik hizmetini sürdürenlere, kanun hükümlerine uygun olarak, hizmetlerinin devamı süresince asgari ücretin net tutarından (şu anda 17.000 TL) az olmamak üzere astsubay ve erbaş tazminatı ödenecek.
6 ay askerlik kaç gün izin var?
6 ay askerlik hizmetini tamamlayan bir asker toplam 12 gün izne hak kazanır. İzinler ayda 2 gün kullanılabilir. Asker bu izin günlerini kullanmazsa kalan izin günleri askerlik hizmet süresine sayılmaz.
2024 askerlik kaç ay olacak?
Askerlik yaşı ve hizmet süresi Astsubay ve erler için hizmet süresi 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 aydır.
Üniversiteye giden biri askere gidebilir mi?
Temel eğitimlerini tamamlayanların askerlik hizmeti, askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenir. Bu hakkı kullanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine başvuruda bulunmalıdır. Özel öğrenciler ertelenemez.
Tecil yaşı kaç?
Dilbilgisi okuluna veya eşdeğer bir okula devam eden herkes en fazla 21 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir. B. Öğrenimlerine devam eden herkes en fazla 30 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir. C. Lisansüstü öğrenimlerine devam eden herkes en fazla 32 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir.
Asker hangi aylarda gider?
Askerlik dönemleri: Şubat ayında askerlik (16 Ağustos – 15 Kasım), Mayıs ayında askerlik (16 Kasım – 15 Şubat), Ağustos ayında askerlik (16 Şubat – 15 Mayıs), Kasım ayında askerlik (16 Mayıs – 15 Ağustos)
Askerdeyken üniversite okunur mu?
Ülkemizde bireyin eğitim hakkı hiçbir şekilde engellenemez. Bu nedenle asker olmak bu durumu asla değiştirmez.
Üniversite öğrencisi bedelli askerlik yapabilir mi?
7179 sayılı Askerlik Kanununun 9. maddesine göre, askerlik çağına gelenler, yaş sınırlamasına tabi olmaksızın bedelli askerlik başvurusunda bulunabilmektedir.
Askere gitmek istemiyorum ne yapmalıyım?
Eğer orduya katılmak istemiyorsanız, doktorunuzdan sevk isteyebilirsiniz, doktora bir psikiyatriste görünmek istediğinizi ve eşcinsel/biseksüel/trans olduğunuz için orduda görev almadığınızı ve görev yapamayacağınızı söyleyebilirsiniz.
Üniversiteyi bırakınca askerlik tecil oluyor mu?
Ancak üniversiteyi geçtiğiniz için üniversite ertelemenizi otomatik olarak azami öğrenim süresi olan “7” yıl erteler. Eğer öğreniminizi bırakırsanız, bu 7 yıllık erteleme artık geçerli olmayacak ve “terk” statüsünde olacaksınız ve hiçbir öğrenimi tamamlamadan askerlik hizmetinizi yasal olarak 2 yıl daha erteleyebilirsiniz.