İçeriğe geç

Özel Yük Taşıma Izin Belgesi Nedir

Özel yük taşıma izin belgesi ne kadar?

Taşıma1 – ÜCRETLER SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA SERTİFİKA ÖZEL YÜK İÇİN Madde 33 uyarınca verilecek her türlü izinden.

Özel yük taşımacılığı nedir?

Özel kargo taşımacılığı, standart yüklerin dışında kalan, genellikle boyut, ağırlık, şekil veya hassasiyet gibi özelliklere sahip yüklerin taşınmasını ifade eder.

Özel izin belgesi nedir?

Kamu kuruluşları dışındaki kuruluşlardan kaynaklanan belgelere özel izin belgesi denir.

Yük taşımak için hangi belgeler gerekli?

Yük taşımacılığı yapan şahıs ve şirketler, taşıma türüne uygun gerekli K izin belgesi, SRC belgesi ve psikoteknik raporuna sahip olmaları ve yasal prosedürleri tamamlamaları halinde güvenli bir şekilde yola çıkabilirler.

Özel yük taşıma izin belgesi ödemesi nasıl yapılır?

Onay belgesi harcı “Ver. Tüm bankalara veya ilgili vergi dairelerine “T.K 9156” koduyla yatırılır. Bankalara yatırılacak harçlar “Harç Vergi Dairesi” adına “006282” koduyla veya şirketin/kişinin bağlı olduğu vergi dairesinin koduyla yatırılmalıdır.

K1 yük taşıma belgesi ne kadar?

K KULLANIM BELGESİ ÜCRETLER AÇIKLAMA/TANIM BELGE TÜRÜ ÜCRET (TL) Ticari amaçlı eşya taşımacılığıK170.140Özel taşımacılıkK270.140Ticari eşya taşımacılığıK335.064Ticari eşya taşımacılığı (Toplam ağırlığı 3500 kg’ı geçmeyen araçlar için)K1*17.

Özel yük taşıma izin belgesi neden alınır?

bb) Özel izin: Ağırlık ve/veya ebatları yasal sınırı aşan boş araçlar ile ağırlık ve/veya ebatları diğer taşıma sistemleriyle taşınmasına izin verilmeyen ve taşıma kapasite sınırının üzerinde taşınması gereken özel yükleri içeren yüklerin taşınmasına ilişkin izni,

Özel yük ne demek?

Özel yük kategorisi değerli yükleri, canlı hayvanları, tehlikeli malları ve büyük ebat ve ağırlıktaki yükleri içerir. Diğer tüm ürün ve mal türleri de genel kargo olarak adlandırılır ve taşınır.

Yol izin belgesi kaç para?

1 aya kadar günlük 203,40 TL’dir. (Bu tutar ilk ay için izin başına 381,90 TL’den az, 1.962,60 TL’den fazla olamaz.) Bir aydan sonraki her ay için 1’dir.

Azami yüksekliği kaç metre?

Yasaya göre araçların azami yüksekliği 4,00 metre olup, yükseklikle ilgili ölçü toleransı azami ölçünün %2’si olarak belirlenmiştir.

Kamyonet için hangi belgeler gerekli?

Kamyon ve pikaplar için gerekli belgeler arasında K yetki belgesi ve SRC belgesi bulunur. SRC belgesi, psikoteknik raporu olan kişiler ve şirketler anlamına gelir. Kişiler bu belgeyi aldıktan sonra tüm yasal adımlar tamamlanır ve güvenli bir şekilde yola çıkma hakkına sahip olurlar.

İzin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izni almak için Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı’na başvurabilir ve oradan başvuruda bulunabilirsiniz. E-devlet şifreniz varsa e-devlet web sitesi üzerinden de izin alabilirsiniz.

Yük taşıma için psikoteknik gerekli mi?

Ayrıca her türlü ticari taşımacılık yapan sürücüler için psikoteknoloji zorunludur.

Nakliyeci taşıma belgesi nedir?

SRC sertifika sınavları Bakanlık tarafından her üç ayda bir düzenlenmektedir. SRC sertifikası, yolcu ve yük taşımacılığı gibi ticari faaliyette bulunan şirketlerin ve kişilerin nakliye araçlarını kullanabilmeleri için sahip olmaları gereken belgedir.

Yük taşıma için hangi SRC belgesi gerekir?

Src 3 belgesi alan sürücüler uluslararası kargo, mal ve yük taşımacılığı yapar ve Src 4 belgesi aynı zamanda yurtiçi kargo, mal ve yük taşımacılığı yapanları da kapsar. Src 3 belgesi alan sürücüler aynı zamanda Src 4 belgesi almış sayılır. Src 5 belgesi almak için Src 4 belgesine sahip olmak gerekir.

Yol izin belgesi kaç para?

1 aya kadar günlük 203,40 TL’dir. (Bu tutar ilk ay için izin başına 381,90 TL’den az, 1.962,60 TL’den fazla olamaz.) Bir aydan sonraki her ay için 1’dir.

Nakliyeci taşıma belgesi nedir?

SRC sertifika sınavları Bakanlık tarafından her üç ayda bir düzenlenmektedir. SRC sertifikası, yolcu ve yük taşımacılığı gibi ticari faaliyette bulunan şirketlerin ve kişilerin nakliye araçlarını kullanabilmeleri için sahip olmaları gereken belgedir.

Geçiş yolu izin belgesini kim verir?

– Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alıyorsa ilgili belediyeden tabela belgesi alınır. Diğer yolların kenarına konulması amaçlanan reklam vb. tabelalar için özel olarak yapılmış tabelalar için yolun yapımından ve bakımından sorumlu kuruluştan tabela onay belgesi alınır.

Ek 33 A belgesi ücreti ne kadar?

2) Trafik polisince izin belgesi (Ek 33/A) düzenlenmesi halinde, karayoluna çıkmasına gerek kalmadan çekici/ambulansla alınabilir. 21/5 Hurda aracın karayolunda kullanılması halinde, sürücüye 12.977 TL. 9. %25 indirimle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanmayan Escort